Image Alt

Loveco

  /  Novosti   /  Svečano otvorenje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda “Donnia Trade”

Svečano otvorenje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda “Donnia Trade”

U srijedu, 4. svibnja, u Bugojnu je prigodnom svečanošću u rad pušten uređaj za pročišćavanje otpadnih voda krznarije ˝Donnia Trade˝. Svečanosti su, uz vlasnike švedske tvornice ˝Donia Skinn˝, djelatnike tvornice ˝Donnia Trade˝ Bugojno i izvođače, prisustvovali načelnik općine Bugojno te poslovni partneri iz regije i Švedske.
Gospodin Tome Ugrinovski, vlasnik tvornice, nije mogao sakriti emocije i ponos što je uređaj izgrađen i pušten u rad. Naglasio je kako je uređaj opremljen najsuvremenijom opremom za pročišćavanje otpadnih voda u regiji.
Načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić, zahvalio je Tomi na suradnji i brizi za okoliš u njihovom gradu te s veseljem zajedno s njim prerezao vrpcu, čime je uređaj službeno pušten u rad.

Uređaj za pročišćavanje tehnoloških otpadnih voda se sastoji od linija pročišćavanja kromnih i nekromnih voda, a obje se pročišćavaju fizikalno-kemijskim procesima. Izdvojeni mulj pojedine linije (flotat, talog) iz procesa pročišćavanja se zasebno dehidrira na liniji za strojnu dehidraciju mulja.
Obrađen mulj se deponira, odnosno dodatno obrađuje prije deponiranja (kromni mulj).

Glavna ugrađena oprema (fina sita, flotacija i strojna dehidracija mulja) proizvod su njemačke tvrtke HUBER SE, a pumpe i ostala prateća oprema proizvodi su renomiranih svjetskih proizvođača iz područja obrade i pročišćavanja otpadnih voda.
Isporuku, montažu kompletnog postrojenja, puštanje u rad i podešavanje procesnih parametara odradila je firma Loveco d.o.o. iz Rijeke.