Image Alt

Loveco

  /  Proizvodi   /  HUBER TECHNOLOGY   /  Sita i rešetke   /  Stanice za septičke jame   /  Stanice za septičke jame Ro3

Stanice za septičke jame Ro3

Stanice za septičke jame Ro3

Dokazana, učinkovita i robusna stanica za septičke jame

 • S integriranom presom otpadnog materijala
 • S integriranim pranjme otpadnog materijala
 • Bez širenja neugodnih mirisa

Ova stanica za septičke jame koristi se za mehaničku obradu mulja iz septičkih jama.

ROTAMAT® fina rešetka Ro 1 ili ROTAMAT® fino sito Ro9 su instalirani u spremnik. Mulj iz septičkih jama ulazi u spremnik gdje se, prolaskom kroz finu rešetku ili sito, zadržava sav grublji materijal. Pužni transporter, s integriranom presom otpadnog materijala, uklanja otpadni materijal iz spremnika, smanjuje njegov volumen i težinu te ga izbacuje u prihvatni kontejner ili uvrećivač. Cjelokupni tretman odvija se u zatvorenom sustavu čime je spriječeno širenje neugodnih mirisa.

Otpadni materijal je ispran, što ga čini prikladnim za odlaganje na deponiju. Filtrat se dodatno obrađuje na uređaju za obradu otpadnih voda.

Ako je potrebna izvanredna učinkovitost, stanica za prihvat septičkih jama može biti opremljena sa ROTAMAT® fina rešetka – sito Ro 2.

Učinkovitost i robusna konstrukcija ove jedinice omogućava prihvat protoka do 100 m³/h i pouzdan svakodnevni rad. Kompaktni dizajn i tehnologija osiguravaju kontinuirnai rad.

Dostupne su dvije verzije stanica za septičke jame:

 • ROTAMAT® Stanica za prihvat sadržaja septičkih jama s finom rešetkom Ro 3.1

Robusna i učinkovita jedinica Ro 3.1 je najpopularnija, a njezin dizajn osigurava kontinuirani rad.

Glavna komponenta ove jedinice za prihvat septičkih jama je pouzdana ROTAMAT® fina rešetka Ro 1. Odlikuje se velikim kapacitetom, dobrim učinkom izdvajanja i malim usporom. Još jedna značajka je integrirana presa otpadnog materijala.

ROTAMAT® fina rešetka je izuzetno čvrsta, u potpunosti izrađena od nehrđajućeg čelika. Opremljena je sa sustavom za samočišćenje.

 • ROTAMAT® Stanica za prihvat sadržaja septičkih jama s finim sitom Ro 3.2

Učinkovita i jeftinija alternative Ro 3.1 koja se koristi za manje protoke i opterećenja.

U ovoj Ro3 verziji u spremnik je ugrađeno ROTAMAT® fino sito Ro 9. Košara sita se čisti pomoću pužnice izrađene od nehrđajućeg čelika. Čišćenje se provodi pomoću četki postavljenih na perima puža. Otpadni materijal se prije izbacivanja iz sita kompaktira u integriranoj presi.

PREDNOSTI

 • Veliki kapacitet izdvajanja
  Otpadni materijal se znatno bolje zadržava u rotirajućoj košari
 • Mali uspor
  Zbog oblika košare i kuta ugradnje od 35° dostupna je velika površina sita za čišćenje, što rezultira malim usporom i maksimalnim protokom
 • U potpunosti napravljen od nehrđajućeg čelika
  Uređaj je izrađen od nehrđajećeg čelika i jetkan u kupelji s naknadnoj pasivizacijom kako bi se zaštitio od korozije
 • Automatsko čišćenje
  Površina sita se čisti pomoću rotirajuće četke. Automatsko čišćenje jamči da će otpadni materijal ostati stalno u košari (uglavnom ispred površine sita) te osigurava da zadržani otpadni materijal ne prolazi iza sita u već pročišćenu vodu prilikom procesa obrade.
 • Više funkcija u jednom uređaju
  Uređaj objedinjujenekoliko funkcija, npr separiranje, izdvajanje, transportiranje, ocjeđivanje i kompaktiranje otpadnog materijala u jednom uređaju, čime se štedi prostor.
 • Vanjska ugradnja
  Uz grijače i pripadajuću instalaciju se ROTAMAT® sito/rešetka može ugraditi vani
 • Dodatna oprema
  ROTAMAT® uređaji su dizajnirani tako da se dodatne preinake mogu naknadno provesti (npr grijanje, integrirano pranje, sapnice za pranje)
 • Minimalno održavanje
  Uređaj nije potrebno podmazivati, održavanje se svodi na redovite kontrole i preglede