Novosti


Pušten u rad uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

31.07.

Početkom 2019. godine uspješno je pušteno u rad postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda klaonice i prerade mesa NEOPLANTA u Novom Sadu.

Postrojenje je opremljeno najsuvremenijom opremom za mehaničku, fizikalno-kemijsku i biološku obradu otpadnih voda.

Na izlazu iz uređaja su postignuti iznimni rezultati pročišćavanja.


20181101_102143

20190201_131752

20190201_131852

Potpisan ugovor za dogradnju i zamjenu opreme bloka I UPOV-a Belišće

14.06.

Loveco d.o.o. je potpisao ugovor za rekonstrukciju aeracije te dogradnju uređaja mjernom i dozirnom opremom UPOV-a papirne industrije “DS Smith” u Belišću. Projekt uključuje isporuku i ugradnju strojarske i elektro-automatizacijske opreme s puštanjem u probni rad. Riječ je o najvećem industrijskom UPOV-u u Hrvatskoj pa je to veliko priznanje za našu tvrtku i još jedan dokaz da investitori u nama mogu pronaći stručnog i pouzdanog partnera.

Zamjena opreme na CS Katalinića Brig

07.10.

Na CS Katalinića Brig u Splitu je zamijenjena dotrajala oprema koja je ugrađena 1995. godine. Ugrađene su dvije automatske rešetke HUBER SE tip ROTAMAT Ro1 s promjerom bubnja 1800 mm te jedna presa s ispiranjem otpadnog materijala HUBER SE tip WAP.

UPOV Vrh pušten u probni rad

08.06.

Nakon uspješno odrađenog probnog pogona, UPOV Vrh pušten je u probni rad. U periodu probnog pogona, koji je trajao 60 kalendarskih dana, postignuti su garantirani parametri pročišćavanja otpadne vode. Navedeni izlazni parametri potvrđeni su službenim laboratorijskim analizama.

Probni rad traje 300 kalendarskih dana tijekom kojih je potrebno dokazati funkcionalnost uređaja, odnosno, zadovoljiti parmetre pročišćavanja te osposobiti osoblje za upravljanje uređajem.

 

Svečano otvorenje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda ˝Donnia Trade˝

20.05.

U srijedu, 4. svibnja, u Bugojnu je prigodnom svečanošću u rad pušten uređaj za pročišćavanje otpadnih voda krznarije ˝Donnia Trade˝. Svečanosti su, uz vlasnike švedske tvornice ˝Donia Skinn˝, djelatnike tvornice ˝Donnia Trade˝ Bugojno i izvođače, prisustvovali načelnik općine Bugojno te poslovni partneri iz regije i Švedske.
Gospodin Tome Ugrinovski, vlasnik tvornice, nije mogao sakriti emocije i ponos što je uređaj izgrađen i pušten u rad. Naglasio je kako je uređaj opremljen najsuvremenijom opremom za pročišćavanje otpadnih voda u regiji.
Načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić, zahvalio je Tomi na suradnji i brizi za okoliš u njihovom gradu te s veseljem zajedno s njim prerezao vrpcu, čime je uređaj službeno pušten u rad.

 

Uređaj za pročišćavanje tehnoloških otpadnih voda se sastoji od linija pročišćavanja kromnih i nekromnih voda, a obje se pročišćavaju fizikalno-kemijskim procesima. Izdvojeni mulj pojedine linije (flotat, talog) iz procesa pročišćavanja se zasebno dehidrira na liniji za strojnu dehidraciju mulja.
Obrađen mulj se deponira, odnosno dodatno obrađuje prije deponiranja (kromni mulj).

 

Glavna ugrađena oprema (fina sita, flotacija i strojna dehidracija mulja) proizvod su njemačke tvrtke HUBER SE, a pumpe i ostala prateća oprema proizvodi su renomiranih svjetskih proizvođača iz područja obrade i pročišćavanja otpadnih voda.
Isporuku, montažu kompletnog postrojenja, puštanje u rad i podešavanje procesnih parametara odradila je firma Loveco d.o.o. iz Rijeke.