Ocjeđivanje (dehidracija)


Neovisno kako planirate dehidrirati Vaš mulj – HUBER ima adekvatno rješenje!

HUBER je u mogućnosti ponuditi sve glavne metode dehidriranja mulja: spiralne prese, trakaste prese i centrifuge

HUBER dehidracije znače:

  • optimalnu učinkovitost
  • visoku kvalitetu proizvoda i
  • dugotrajnost kombinranu s jednostavnim rukovanjem i održavanjem

Odaberite HUBER i odabir je Vaš!


ROTAMAT® spiralna presa RoS3

24.11.15.

Robusna, fleksiblno primjenjiva jedinica za dehidraciju mulja

Spiralna presa se sastoji od cilindrične košare. Prethodni flokulacijski reaktor osigurava kvalitetu flokula za sigurno dehidriranje i stabilizira flokulirani mulj.

Slobodna voda se ocjeđuje kroz košaru dok se krutine zadžravaju u košari i transportiraju nježno prema gore sporohodnom pužnicom. Kontinuirano ocjeđenje mulja se odvija unutar spiralne prese pomoću povećanja tlaka koje uzrokuje konična košara, a to smanjuje volumen muljnog kolača u zoni presanja.

Filtracijski tlak unutar stroja je podesiv pomoću tlačnog konusa na mjestu izbacivanja mulja. Pranje košare se odvija automatski preko sustava sapnica. (više…)

Spiralna presa RoS3Q

24.11.15.

Povoljna dehidracija mulja za neovisnost kod odlaganja

RoS3Q je spiralna presa s koničnom pužnicom s osovinom i cilindričnim otvorima koji se  sastoje od tri zone obrade: ulazna i pogonska zona, trodjelna zona ugušćivanja i dehidriranja, zona presanja s pneumatskim protutlačnim konusom.

U prvom dijelu ugušćivanja i dehidriranja višak vode se brzo uklanja zbog velike površine filtracijske košare i malim tlakom. Tlačna sonda u dobavnom dijelu stroja kontrolira primarni tlak i tako osigurava visoku kvalitetu filtrata. (više…)

HUBER trakasta presa Bogenpress BS

24.11.15.
  • Trakasta filter presa za komunalni i industrijski mulj
  • Visokoučinkovita trakasta filter presa za najbolji rezultat dehidriranja
  • BS Combi jedinica – ugušćivanje i dehidriranje u jednom radnom procesu

Intentivna visokoučinkovita preddehidrirajuća zona sa šikanama, ulazna zona i dvije perforirane trake za filtriranje omogućuju otpimalan predtretman i kompaktiranje flokuliranog mulja tako ga da se može izložiti maksimalnom tlaku u narednoj visokotlačnoj zoni koja je opremljena tlačnim valjcima koji se smanjuju u promjeru (6,8 ili 10 valjaka).

Proces jamči najviši rezultat dehidracije. Uređaj je opremljen pomičnim poklopcima kako bi se omogućio pristup pokretnim dijelovima uređaja. (više…)

Centrifuge

24.11.15.

Visokoučinkovite centrifuge izrađene posebno za obradu komunalnog mulja i optimizirane za udovoljavanje korisnikovih posebnih zahtjeva.

Velike količine mulja na uređajima za pročišćavanje otpadne vode zahtjeva postrojenja za dehidraciju visokog kapaciteta, optimalne koncentracije suhe tvari i energetske učinkovitosti kako bi osigurala dugorajna ekomonična obrada mulja.

FLOTTWEG Separation Technology i HUBER su u zajedničkoj suradnji razvili C3E seriju koja kombinira proizvodno znanje u kući s više od 50 godina iskustva u obradi otpadne vode i muljeva.

Novi moderni visokoučinkovit dekanter serije C kapaciteta do 120 m³/h je proizveden da udovolji individualnim zahjevima kod ugušćivanja i dehidracije komunalnog mulja.